Ärade gäster
Vårt anbud till er tillställning i vårt a la carte restaurang 2019
Vi tackar för intresset gentemot vår restaurang.
Hoppas att vårt anbud väcker ert intresse mot vår restaurang. Vid eventuella frågor, ta vänligen kontakt, vi hjälper Er gärna.
Skärgårdsbord
Origos skärgårdsbord dukar upp kökets egna specialiteter tillverkade av lokalt producerade läckra råvaror, samt mera traditionella finländska skärgårdsprodukter, fräscht upplagt på isbädd.
Vår köksmästare komponerar det erkända stående bordet som innehåller ca 30 olika alternativ från fisk till kött och grönsaker. Vi erbjuder husets varmrökta- och citron-sherrygravade havslax, fisk- och köttpaté, gäddbullar, skaldjur, grönsallad samt svamp-och potatissallad, sill och strömming av vår lokala fiskare Tage Gustafsson samt forellrom med tillbehör.
Vår skärgårdsbord serveras med varm dillpotatis, husets egna skärgårdsbröd och husets ljusa bröd med smör.
***
Vårt skärgårdsbord kan du gärna kombinera med dagens efterrätt, t.ex.crème brûlée, bärpaj enligt säsong eller husets chokladkaka.
Hinnat sisältävät arvonlisäveron näytä verottomat hinnat
Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa näytä verolliset hinnat
Skärgårdsbord | 1 pers á 29,50 € | 1 pers á 25,88 € | 29,50 € | 25,88 € | |
Skärgårdsbord med efterrätt | 1 pers á 37,00 € | 1 pers á 32,46 € | 37,00 € | 32,46 € | |
Skärgårdsbord som lunch kl12-15 | 1 pers á 25,00 € | 1 pers á 21,93 € | 25,00 € | 21,93 € | |
Skärgårdsbord med efterrätt som lunch kl12-15 | 1 pers á 32,00 € | 1 pers á 28,07 € | 32,00 € | 28,07 € |
Hangö Meny
Origos Hangö meny är en säsongsbetonad helhet bestående av tre-fyra maträtter, som strävar efter att lyfta fram närproducerade råvaror på ett naturligt och smakrikt sätt. Till förrätt kan vi servera husets bröd, exempelvis med en krämig soppa lagad på jordärtskocka från köksmästarens granne eller pumpa från en lokal jordbrukare.
Till huvudrätt serverar vi ofta havsfågel av lokala jägare (gräsand, ejder, kricka eller bläsand) eller ekologiskt lamm från Bovik gård, tillrätt på olika sätt. Huvudrätten serveras med svamp (murkla, kantarell, trattkantarell eller stensopp) plockad av vår egen personal, samt naturligtvis lokala grönsaker som sparris, jordärtskocka, olika rotsaker osv.
Efterrätter kan bestå av pajer och kakor gjorda på lokalt förekommande råvaror som blåbär eller rabarber.
Det är möjligt att kombinera menyn med en fjärde rätt, exempelvis handgjorda, närproducerade ostar från regionen (Fiskars eller Kolattu från Somero) samt vår egen bärkompott.
VÅREN
Ytstekt sockersaltad sik
Grillad sparris, senapsdressing och husets knäckebröd
ELLER
Sparris-getostrisotto
Ruccola och grönsakschips
***
Boviks ekolamm på två vis
Grillad filé och rillette av lamm, pyttipanna med skogssvamp och rotsaker
Puré på jordärtskocka, portvinssås
ELLER
Rostad gös
Grön sparris och primörer, hollandaisesås
***
Crème brûlée med rabarber
ELLER
Rabarber-toscapaj
Vaniljglass
SOMMAR
Ytstekt akvavitlax
Fänkål-nypotatissallad, senapsdressing och husets knäckebröd
ELLER
Soppa på jordärtskocka
Liten toast Skagen
***
Timjansmörstekt sjöfågel från Hangö udd
Getost-pumparisotto, grönkål och kantareller, portvinssås
ELLER
Mildrökt sik
Kantareller, nypotatis och primörer, citronsmörsås
***
Vitchokladpannacotta
Marinerade jordgubbar
ELLER
Jordgubbsostkaka
HÖST
Gravad laxtartar
Lingon, råg och purjoaska
ELLER
Skogssvampssoppa av säsongens svamp
Getostpastej
***
Rostad sik
Blomkålsrisotto, rotsakssallad, flodkräftsås
ELLER
Timjansmörstekt sjöfågel från Hangö udd
Puré på jordärtskocka, rotsakspyttipanna, portvinssås
***
Vaniljpannacotta
Havtornskompott, rostad vitchoklad
ELLER
Lingon-tjinuskipaj
Vaniljsås
Hinnat sisältävät arvonlisäveron näytä verottomat hinnat
Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa näytä verolliset hinnat
Hangö Meny 3 rätter | 1 pers á 45,00 € | 1 pers á 39,47 € | 45,00 € | 39,47 € | |
Hangö Meny 4 rätter | 1 pers á 49,50 € | 1 pers á 43,42 € | 49,50 € | 43,42 € | |
Hangö Meny 5 rätter | 1 pers á 53,00 € | 1 pers á 46,49 € | 53,00 € | 46,49 € |
Restaurang Origo
På våra menuer har vi erbjudit ejder, kricka och and från den lokala jägaren. I flera år har vi samarbetat med Boviks ekologiska lammfarm från Ekenäs. Fiskars jägare och Koskis herrgård från Petalax med ekologiska produkter, hör också till våra viktiga lokala närproducerande samarbetspartners. Som nykomling har vi uppfödare av Higland boskap från Hangö Täcktom. Fisk inhandlas inom möjligheternas gränser från lokala fiskare. Grönsakerna inskaffas från Svarfars gård i Karis.
Allting tillagas från frächa närproducerade råvaror av Origos kvalificerade kockar på plats i origo, Hangö.
Beställningsvilkor
Reskontra: Efter tillställningen skickas räkning med utgång från bekräftat antal av Joanna Österlund Oy (14 dgr netto).
Anbjudans priser är inkl. moms (14%/24%) Vi förbehåller oss rätten till prisändringar i samband med momsändring.
Vi ber Er vänligen ta kontakt med oss angående anbjudan senast två veckor före tillställningen.Vi förbehåller oss rätten att ändra innehållet i anbjudan om problem uppstår vid leverans av vara i menun.
Förhoppningsvis anbjudan motsvarar Era förväntningar och vi kan göra Er tillställning lyckad.
I fall frågor uppstår, ta kontakt så är vi gärna till hjälp.
Om en meningsskiljaktighet angående ett avtal mellan konsument och näringsidkare inte kan lösas genom förhandling kan konsumenten låta Konsumenttvistenämnden (www.kuluttajariita.fi) avgöra ärendet.
Före detta bör konsumenten kontakta magistraternas konsumentrådgivning (www.kuluttajaneuvonta.fi).
Ystävällisin terveisin, Mvh
Jan Westerling, ravintoloitsija/ krögare
+358 40 5516317
www.restaurant-origo.com
Joanna Österlund oy, Ravintola Origo