Ärade gäster

Vårt anbud till er tillställning i vårt a la carte restaurang 2019

Vi tackar för intresset gentemot vår restaurang.

Hoppas att vårt anbud väcker ert intresse mot vår restaurang. Vid eventuella frågor, ta vänligen kontakt, vi hjälper Er gärna.

Skärgårdsbord


Origos skärgårdsbord dukar upp kökets egna specialiteter tillverkade av lokalt producerade läckra råvaror, samt mera traditionella finländska skärgårdsprodukter, fräscht upplagt på isbädd.

Vår köksmästare komponerar det erkända stående bordet som innehåller ca 30 olika alternativ från fisk till kött och grönsaker. Vi erbjuder husets varmrökta- och citron-sherrygravade havslax, fisk- och köttpaté, gäddbullar, skaldjur, grönsallad samt svamp-och potatissallad, sill och strömming av vår lokala fiskare Tage Gustafsson samt forellrom med tillbehör.

Vår skärgårdsbord serveras med varm dillpotatis, husets egna skärgårdsbröd och husets ljusa bröd med smör.

***

Vårt skärgårdsbord kan du gärna kombinera med dagens efterrätt, t.ex.crème brûlée, bärpaj enligt säsong eller husets chokladkaka.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron näytä verottomat hinnat

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa näytä verolliset hinnat

Skärgårdsbord 1 pers á 29,50 € 1 pers á 25,88 € 29,50 € 25,88 €
Skärgårdsbord med efterrätt 1 pers á 37,00 € 1 pers á 32,46 € 37,00 € 32,46 €
Skärgårdsbord som lunch kl12-15 1 pers á 25,00 € 1 pers á 21,93 € 25,00 € 21,93 €
Skärgårdsbord med efterrätt som lunch kl12-15 1 pers á 32,00 € 1 pers á 28,07 € 32,00 € 28,07 €

Hangö Meny

Origos Hangö meny är en säsongsbetonad helhet bestående av tre-fyra maträtter, som strävar efter att lyfta fram närproducerade råvaror på ett naturligt och smakrikt sätt. Till förrätt kan vi servera husets bröd, exempelvis med en krämig soppa lagad på jordärtskocka från köksmästarens granne eller pumpa från en lokal jordbrukare.

Till huvudrätt serverar vi ofta havsfågel av lokala jägare (gräsand, ejder, kricka eller bläsand) eller ekologiskt lamm från Bovik gård, tillrätt på olika sätt. Huvudrätten serveras med svamp (murkla, kantarell, trattkantarell eller stensopp) plockad av vår egen personal, samt naturligtvis lokala grönsaker som sparris, jordärtskocka, olika rotsaker osv.

Efterrätter kan bestå av pajer och kakor gjorda på lokalt förekommande råvaror som blåbär eller rabarber.

Det är möjligt att kombinera menyn med en fjärde rätt, exempelvis handgjorda, närproducerade ostar från regionen (Fiskars eller Kolattu från Somero) samt vår egen bärkompott.

VÅREN

 Ytstekt sockersaltad sik

Grillad sparris, senapsdressing och husets knäckebröd

ELLER

Sparris-getostrisotto

Ruccola och grönsakschips

***

Boviks ekolamm på två vis

Grillad filé och rillette av lamm, pyttipanna med skogssvamp och rotsaker

Puré på jordärtskocka, portvinssås

ELLER

Rostad gös

Grön sparris och primörer, hollandaisesås

***

Crème brûlée  med rabarber

ELLER

Rabarber-toscapaj

Vaniljglass

 

SOMMAR

Ytstekt akvavitlax

Fänkål-nypotatissallad, senapsdressing och husets knäckebröd

ELLER

Soppa på jordärtskocka

Liten toast Skagen

***

Timjansmörstekt sjöfågel från Hangö udd

Getost-pumparisotto, grönkål och kantareller, portvinssås

ELLER

Mildrökt sik

Kantareller, nypotatis och primörer, citronsmörsås

***

Vitchokladpannacotta

Marinerade jordgubbar

ELLER

Jordgubbsostkaka

 

HÖST

Gravad laxtartar

Lingon, råg och purjoaska

ELLER

Skogssvampssoppa av säsongens svamp

Getostpastej

***

Rostad sik

Blomkålsrisotto, rotsakssallad, flodkräftsås

ELLER

Timjansmörstekt sjöfågel från Hangö udd

Puré på jordärtskocka, rotsakspyttipanna, portvinssås

***

Vaniljpannacotta

Havtornskompott, rostad vitchoklad

ELLER

Lingon-tjinuskipaj

Vaniljsås

Hinnat sisältävät arvonlisäveron näytä verottomat hinnat

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa näytä verolliset hinnat

Hangö Meny 3 rätter 1 pers á 45,00 € 1 pers á 39,47 € 45,00 € 39,47 €
Hangö Meny 4 rätter 1 pers á 49,50 € 1 pers á 43,42 € 49,50 € 43,42 €
Hangö Meny 5 rätter 1 pers á 53,00 € 1 pers á 46,49 € 53,00 € 46,49 €

Restaurang Origo

På våra menuer har vi erbjudit ejder, kricka och and från den lokala jägaren. I flera år har vi samarbetat med Boviks ekologiska lammfarm från Ekenäs. Fiskars jägare och Koskis herrgård från Petalax med ekologiska produkter, hör också till våra viktiga lokala närproducerande samarbetspartners. Som nykomling har vi uppfödare av Higland boskap från Hangö Täcktom. Fisk inhandlas inom möjligheternas gränser från lokala fiskare. Grönsakerna inskaffas  från Svarfars gård i Karis.

Allting tillagas från frächa närproducerade råvaror av Origos kvalificerade kockar på plats i origo, Hangö.

 

Beställningsvilkor

Reskontra: Efter tillställningen skickas räkning med utgång från bekräftat antal av Joanna Österlund Oy (14 dgr netto).

Anbjudans priser är inkl. moms (14%/24%) Vi förbehåller oss rätten till prisändringar  i samband med momsändring.

Vi ber Er vänligen ta kontakt med oss angående anbjudan senast två veckor före tillställningen.Vi förbehåller oss rätten att ändra innehållet i anbjudan om problem uppstår vid leverans av vara i menun.

Förhoppningsvis anbjudan motsvarar Era förväntningar och vi kan göra Er tillställning lyckad.

I  fall frågor uppstår, ta kontakt så är vi gärna till hjälp.

Om en meningsskiljaktighet angående ett avtal mellan konsument och näringsidkare inte kan lösas genom förhandling kan konsumenten låta Konsumenttvistenämnden (www.kuluttajariita.fi) avgöra ärendet.  

Före detta bör konsumenten kontakta magistraternas konsumentrådgivning (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Ystävällisin terveisin, Mvh

 

Jan Westerling, ravintoloitsija/ krögare

+358 40 5516317

origo@restaurant-origo.com

www.restaurant-origo.com
Joanna Österlund oy, Ravintola Origo